Huwelijk

2 Zowel Caroline de Gruyter, als de heer Abrahams (6 december), die zich beklaagt over de wurgend lange kerkdienst waarvan hij blijkbaar geen snars heeft begrepen, zinken weg in smakeloze uitweidingen over het soort zoentjes dat tussen bruid en bruidegom werd uitgewisseld: ,,zedige luchtkussen'. Wat hadden zij anders gewild? In een beschaafd land plegen mensen van dit niveau elkaar niet hartstochtelijk voor tv-camera's te omhelzen.

Met recht waren de Belgen fier op hun charmante prinses die er misschien een klein steentje toe heeft bijgedragen om hun land van de ondergang te redden en in ieder geval een zichtbaar inspirerende invloed op haar wat verlegen gemaal aan het licht heeft gebracht.

Er leeft weer hoop in de Belgische harten. maar blijkbaar is dit de verslaggevers van NRC Handelsblad ontgaan. Zij hebben niet het hogere gezocht, dat kardinaal Danneels zo diepzinnig onder woorden heeft gebracht in zijn homilie, maar hun blikken gericht op het lagere, op het laag bij de grondse, en zijn tenslotte in de paardendrollen terecht gekomen.