AZ verslaat Fortuna met 2-0

Twee dagen na zijn benoeming tot opvolger van Leo Beenhakker bij Feyenoord concludeerde coach Bert van Marwijk dat de selectie van zijn huidige werkgever Fortuna Sittard dringend versterking nodig heeft. Gisteravond verloren de Limburgers ook hun achtste uitwedstrijd en verkeren ze na de 2-0 nederlaag tegen AZ in degradatiezorgen. De derde zege op rij bracht het elftal van Gerard van der Lem daarentegen op de vierde plaats in de eredivisie, hoewel de ranglijst een vertekend beeld geeft. In een saai duel kwam AZ geen moment in problemen. In de tiende minuut profiteerde libero Wijker na een corner van een dekkingsfout in de verdediging van Fortuna. Typerend voor de malaise bij de ploeg van Van Marwijk was de wijze waarop AZ-aanvaller Boussatta vijf minuten na rust zijn ploeggenoot Opdam kon bedienen. Tot drie keer toe verzuimde een verdediger van Fortuna de bal weg te werken.