Vaatstra schakelt deskundigen in

De familie Vaatstra schakelt deskundigen in die moeten ontcijferen wat er gezegd wordt op een aantal geluidsbanden waarover de Vaatstra's beschikken. Volgens hun advocaat Hans Anker kunnen de banden van belang zijn bij het onderzoek naar de moord op Marianne Vaatstra op 1 mei in Veenklooster. Anker wil niet zeggen om hoeveel banden het gaat en wie er op staan. Mogelijk worden de geluidsopnames ook naar het openbaar ministerie gestuurd. De 32-jarige ex-verdachte in de moordzaak, Piet Smid uit Zwaagwesteinde, krijgt een schadevergoeding van 2.465 gulden voor de vier dagen die hij in mei onterecht vastzat op verdenking van de moord op Vaatstra. Dit heeft de raadkamer van de Leeuwarder rechtbank bepaald. Smid, die na DNA-onderzoek vrijuit ging, had 14.000 gulden geëist.