Topman Holzmann de laan uit gestuurd

De topman van de Duitse bouwreus Holzmann, Heinrich Binder, moet het veld ruimen. Binder heeft gisteren zijn ontslag aangeboden en de raad van commissarissen heeft die aanvaard, aldus een verklaring van het concern. Konrad Hinrichs, een Duitse captain of industry in ruste, wordt met ingang van 15 december de nieuwe bestuursvoorzitter. De raad van commissarissen houdt Binder verantwoordelijk voor de bijna-ondergang van het concern. Holzmann kwam in november in acute problemen doordat het niet langer kon voldoen aan zijn financiële verplichtingen. De Duitse regering moest er aan te pas komen om het bouwconcern voorlopig te redden. Binder, sinds eind 1997 bestuursvoorzitter van Holzmann, blameert zijn voorgangers, omdat ze miljardenverliezen zouden hebben verzwegen en de cijfers mooier voordeden dan ze waren. (DPA, AFP)