Rusland blijft IMF-lening terugbetalen

De Russische regering blijft oude leningen aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) terugbetalen, ondanks het feit dat het IMF een nieuwe lening aan Rusland heeft bevroren. Dat blijkt uit cijfers die het IMF gisteren publiceerde op de eigen Internet-site. Rusland betaalde de afgelopen twaalf maanden 3,14 miljard dollar ((6,78 miljard gulden) terug, waaronder 308 miljoen dollar vorige maand. De totale Russische schuld bij het IMF bedroeg op 30 november bijna 16 miljard dollar.

Eerder deze week bevroor het IMF een in juli verstrekte lening van 4,5 miljard dollar omdat Rusland een aantal economische hervormingen die aan de lening verbonden waren, niet heeft doorgevoerd. De Russische premier Poetin beschuldigde het IMF daarop van ,,politieke motieven'' bij de beslissing. Moskou is er van overtuigd dat de opschorting te maken heeft met de oorlog in Tsjetsjeni√ę. Het IMF ontkende dit onmiddellijk. (Reuters)