Nog geen kabinet in Suriname

President Wijdenbosch heeft gisteren zijn nieuwe kabinet niet kunnen presenteren. Voorzitter Djwalapersad had de Nationale Assemblee om tien uur in spoedzitting bijeen geroepen, maar besloot drie uur later de vergadering te schorsen toen de president nog altijd niet was komen opdagen. Wijdenbosch bleek de voorkeur te geven aan het openen van de gerenoveerde de startbaan van vliegveld Zanderij. Vlak nadat de hamer was gevallen, kwam Wijdenbosch alsnog binnenlopen om zijn nieuwe regering te presenteren. Hij toonde zich zeer verontwaardigd dat het parlement niet langer op hem had gewacht, maar moet wachten tot dinsdag. In zijn nieuwe kabinet zijn nog acht van de twaalf ministers over. Weggestuurd zijn Gobardhan van Financiën, Sjak Shie van Justitie, Ramsundersingh van Onderwijs en Nain van Planning en Ontwikkelingssamenwerking.