Nadia (12) krijgt nieuwe kans van migratiedienst

De vader van het twaalfjarige meisje Nadia Snelleman uit Rotterdam mag van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) een nieuwe procedure voor een verblijfsgunning voor zijn dochter starten. De rechter bepaalde in november dat Nadia zich illegaal in Nederland bevindt. De vader verzuimde een machtiging voor voorlopig verblijf aan te vragen toen hij zijn dochter bij zijn ex-vrouw in Kaapverdië weghaalde. Omdat hij daarmee in strijd met de wet had gehandeld, wees de rechter een eerder begonnen procedure voor een verblijfsvergunning af. Het meisje zou gisteren zonder haar vader worden teruggestuurd, maar burgemeester Opstelten van Rotterdam stak daar een stokje voor. Het meisje woont al acht jaar bij haar Nederlandse vader. De IND verwacht overigens dat de beslissing om een voorlopige verblijfsvergunning te verlenen, gunstig zal uitvallen. (ANP)