Eis Van Dorp Despec

In de voorkenniszaak rond kantoorartikelenleverancier Van Dorp Despec Groep is gisteren twaalf maanden gevangenisstraf geëist. De verdachte van handel in voorkennis is A.B., die tussen januari 1997 en eind april 1998 als juridisch adviseur werkzaam was bij Van Dorp Despec.

In maart 1998, toen de verdachte volgens Justitie al enkele maanden wist dat zijn contract bij van Dorp Despec niet verlengd zou worden, kocht B. tweeduizend aandelen van het bedrijf, die hij na het verschijnen van een persbericht met onverwachts goede winstcijfers met veel winst verkocht. De vraag die nu voor de rechtbank in Amsterdam moet worden beantwoord is of B. gebruik heeft gemaakt van vertrouwelijke gegevens. Volgens Justitie heeft B., gezien zijn functie, ervan geweten dat het beursgenoteerde bedrijf over 1997 veel winst zou maken, na een verlies in 1996. De rechtbank doet op 23 december uitspraak in de zaak. (ANP)