Clapton en Raitt in Hall of Fame

De rockmuzikanten Eric Clapton, Bonnie Raitt en James Taylor zullen volgend jaar worden bijgezet in de Rock and Roll Hall of Fame. Verder zullen ook de groepen Lovin' Spoonful, Earth, Wind and Fire en The Moonglows in de Hall of Fame worden opgenomen.

Voorwaarde voor de opname in de Rock and Roll Hall of Fame is dat de artiest minstens 25 jaar geleden zijn eerste plaat moet hebben uitgebracht. Wie wordt opgenomen, bepaalt een jury van vele tientallen mensen die in de muziekindustrie werkzaam zijn. Elk jaar worden zes nieuwe muzikanten gekozen om toe te treden tot de Hall of Fame. In het jaar 2000 gebeurt dit voor de vijftiende keer. Sinds 1995 is de Hall gehuisvest in een door I.M. Pei ontworpen gebouw in Cleveland.

De overleden vocalisten Nat King Cole en Billie Holiday zullen in de categorie `vroege invloeden' de Rock and Roll Hall of Fame betreden. Oprichter en directeur van Arista Records Clive Davis zal de Hall betreden in de hoedanigheid van `non-performer.' Volgend jaar zal de Rock and Roll Hall of Fame een nieuwe categorie krijgen: `side men'. De eerste begeleiders die in deze categorie worden opgenomen zijn saxofonist King Curtis, bassist James Jamerson, de drummers Earl Palmer en Hal Blaine en gitarist Scotty Moore. (Reuters)