Supermarkten klaar voor eeuwwisseling

De voedselvoorziening zal niet te lijden hebben onder de millenniumwisseling. Dat concludeert het Millennium Platform Voeding in het eindrapport. De organisatie baseert zich onder meer op onderzoeken die KPMG bij tien voedselketens heeft gehouden. Alleen de verse voeding is onderzocht, omdat de droge, houdbare kruidenierswaren toch wel een tijdje goed blijven.

De supermarkten denken niet dat er wordt gehamsterd, maar voorzien wel hoge verkopen. Volgens onderzoek van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) is de consument van plan gemiddeld 188 gulden meer uit te geven wegens het bijzondere karakter van deze jaarwisseling. Dat betekent dat de supermarkten kunnen rekenen op een omzet van 280 miljoen gulden, 100 miljoen meer dan bij een `normale' jaarwisseling. (ANP)