Spanje

San Diego in Madrid

Op de kop af 399 jaar geleden werd het Spaanse oorlogsschip San Diego door de Hollandse vijand de grond in geboord nabij het eiland Fortuna. Vrijwel de gehele bemanning kwam om in de golven, maar `het offer' redde de Filippijnen van een Hollandse aanval, zo wil de Spaanse geschiedschrijving. Een Franse duikploeg haalde in 1991 een deel van de resten van de San Diego boven water, al bleef het scheepscasco zelf onontdeket. Zevenhonderd van de in totaal zesduizend objecten die werden opgedoken zijn te bezichtigen in het Madrileense Marine-museum. Paseo del Prado 5 (naast het Pradomuseum). Van di-zo van 11u30-13u30.

Gratis toegang.

Tricycle

Het Catalaanse humoritische trio Tricylcle heeft besloten zijn twintigste verjaardag op gepaste wijze te vieren. In een tour de force worden de beste scene's van de voorstellingen uit de afgelopen twinitg jaar opnieuw gespeeld. Het publiek kiest de sketches, zodat geen voorstelling hetzelfde is. T/m 16 jan in het Barcelonese Teatro Victoria.

Inl 00-34933188181.

En verder

In Madrid een nieuwe interpretatie van Bizet's Carmen in d choreografie Después de Carmen van de balletgroep van Antonio Márquez, t/m 19 dec in het Teatro de Madrid, Avenida de Ilustración, 00-34917405274; in de Circulo de Bellas Artes t/m 9 jan een tentoonstelling van 150 jaar Spaanse fotografie (Calle Marqués de Casa Riera 2) 00-34913605400.