Russische spion uitgewezen

De Amerikaanse regering heeft gisteren de tweede secretaris van de Russische ambassade, Stanislav Borisovitsj Goesev, tot ongewenst persoon verklaard. Goesev werd door de FBI op heterdaad betrapt met een apparaat om de signalen van een microfoon op te vangen die in een geheime conferentiekamer van het ministerie van Buitenlandse Zaken was geplaatst. Het bestaan van de microfoon was al langer bekend bij de FBI. Hoe die microfoon in het ministerie is geplant, is niet bekend gemaakt. Vorige week wees Rusland de Amerikaanse diplomaat Cheri Leberknight uit, die geheime informatie in ontvangst zou hebben genomen in een park in Moskou. Volgens de FBI staat de arrestatie van Goesev daar los van; die zou onderdeel uitmaken van een langlopend contraspionage-onderzoek. Sinds 1994 was er geen Russische diplomaat meer uit de VS uitgewezen. (Reuters)