Maradona verslaat Fangio en Di Stefano

Oud-voetballer Diego Maradona is door het dagblad Clarín uitgeroepen tot de Argentijnse sportpersoonlijkheid van de eeuw. Op het jaarlijkse sportfeest van de krant in Buenos Aires kreeg hij een staande ovatie van de vierhonderd aanwezigen. Door dezelfde krant was de nu 39-jarige Maradona in 1977 als voetballer uitgeroepen tot de ontdekking van het jaar. Twee jaar geleden beëindigde hij zijn carrière.

Met tranen in zijn ogen sprak Maradona een dankwoord uit, mede namens zijn twee dochters Dalma en Yanina. Zijn vrouw Claudia zag gespannen hoe Maradona vertelde over de ups en downs in zijn carrière en dat hij niet meer goed wist wat hij met zijn leven wilde. ,,En toen kwam deze prijs..''

Bij de verkiezing liet Maradona sporthelden achter zich als vijfvoudig wereldkampioen Formule I Juan Manuel Fangio, voetballer Alfredo di Stefano, de tennissers Gabriela Sabatini en Guillermo Vilas en bokser Carlos Monzón.

De jury van Clarin koos met Maradona niet voor een sportpersoonlijkheid van onbesproken gedrag; hij stond ook bekend als een cocaïnegebruiker en loste ooit geweerschoten op fotografen.

Met Argentinië veroverde Maradona de wereldtitel in 1986. Hij scoorde in de kwartfinale tegen Engeland tweemaal; één keer sloeg hij de bal met zijn hand in het doel. Het was niet zijn hand geweest, beweerde Maradona achteraf, maar de hand van God.