Boomvrouw wil actie beëindigen

Een vrouw die al twee jaar in de top van een enorme Californische boom zit, onderhandelt met een houthandelaar over beëindiging van haar actie. Julia Hill bevindt zich al sinds 10 december 1997 zestig meter boven de grond op een platformpje van ongeveer twee bij drie meter om de boom, een Californische sequoia, te beschermen. Ze heeft stormen en woedende houthakkers getrotseerd. In een vraaggesprek per mobiele telefoon zegt Hill, die steun krijgt van actievoerders op de grond, dat ze eist dat de boom en een terrein van zestig meter er omheen gespaard blijven. Ze heeft de houthandelaar 50.000 dollar aangeboden, die besteed zou moeten worden aan onderzoek naar ecologische bosbouw. De sequoia in Californië wordt bedreigd door bosbouw. Daarom kocht de overheid dit jaar een gebied van ruim 4.000 hectare bos. (Reuters)