Aanslag op Steve Brown

De voormalige drugshandelaar Steve Brown is vanmorgen voor zijn woning in Amsterdam-Zuid neergeschoten. Volgens de politie wijst alles op een afrekening.

De 45-jarige Brown raakte zwaar gewond. Hij verkeert niet in levensgevaar. Nadat hij zijn kinderen naar school had gebracht kwam hij om kwart voor negen terug bij zijn woning in de Biesboschstraat. Daar werd hij opgewacht door een man die direct enkele keren op hem schoot. De schutter is te voet gevlucht.

Brown handelde eind jaren tachtig en begin jaren negentig in hasj. Daarvoor gebruikte hij jongerensociëteit The Happy Family als dekmantel. Hij handelde ook in xtc en begon ,,collega-criminelen te rippen'', zo valt te lezen in een `geautoriseerde biografie' van Brown uit 1995.

Landelijke bekendheid kreeg Brown in 1992 toen hij als verdachte werd gearresteerd in het onderzoek naar de liquidatie van drugshandelaar Klaas Bruinsma en Ton Hijzelendoorn. Maar Brown beschuldigde ex-politieman Martin H., die uiteindelijk in 1993 twintig jaar cel kreeg.

Brown werd daarna een tv-persoonlijkheid. In 1997 presenteerde bij het Veronica-programma Zware Jongens. Hij kwam diverse keren in conflict met de pers, onder meer met Peter R. de Vries.