ZEBRAROL

Doe de boter in een keukenmachine en draai hem romig. Voeg de suiker toe en draai tot een homogeen geheel. Voeg het losgeklopte ei en de vanille-essence toe en draai weer tot een romig mengsel. Zeef de bloem met de cacao, het zout en bakpoeder boven een kom. Doe het gezeefde bloemmengsel in het boter-eimengsel en draai of klop weer tot een romig mengsel.

Smelt de chocolade in de bovenkant van een au bain marie-pan en laat hem daarna iets afkoelen. Doe de afgekoelde gesmolten chocolade in het boter-bloemmengsel en draai tot alles goed gemengd is. Neem het deeg uit de keukenmachine en doe op een groot vel vetvrijpapier. Rol het deeg met behulp van het papier tot een cilinder van circa 5 centimeter doorsnee. Wikkel het deeg in het papier en zet ten minste 5 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet twee of drie bakplaten licht in met plantaardige olie. Neem het koekjesdeeg uit de koelkast en snijd het in circa 40 dunne plakjes. Leg de plakjes met wat tussenruimte op de bakplaten en zet ze 8 tot 10 minuten in de oven. Neem de koekjes eruit en laat ze op de bakplaten afkoelen.

Klop de slagroom in een gekoelde kom tot zachte pieken. Voeg de vanillesuiker toe en klop tot stijve pieken. Smeer ongeveer 2 theelepels vanilleslagroom op elk koekje en stapel ze in torentjes van zes. Schik de torentjes in de lengte aan elkaar tot een rol en leg die op een langwerpige dienschaal. Besmeer de rol rondom met de rest van de slagroom. Rasp er wat pure- of melkchocolade over. Steek een aantal cocktailprikkers in de rol zodat de plasticfolie niet tegen de slagroom komt en dek de schaal daarna af met plasticfolie. Zet 5 uur in de koelkast. Snijd de rol in schuine stukken zodat het streepjespatroon van de koekjes goed zichtbaar is en dien op.