Van Marwijk opvolger van trainer Beenhakker

Bert van Marwijk volgt Leo Beenhakker vanaf 1 juli op als hoofdtrainer van Feyenoord. De huidige coach van Fortuna Sittard tekende een tweejarig contract met de Rotterdamse club.

Feyenoord en Van Marwijk hebben het akkoord al begin oktober gesloten. ,,We hebben opzettelijk met de bekendmaking gewacht om de rust in de selecties van Feyenoord en Fortuna Sittard niet te verstoren'', lichtte voorzitter Jorien van den Herik vanmorgen toe. Beenhakker heeft Van den Herik en bestuurslid Rob Baan aan het begin van het seizoen al laten weten dat hij zijn huidige functie aan het einde van deze jaargang wilde neerleggen.

De 47-jarige Van Marwijk verlengde afgelopen zomer nog zijn contract met Fortuna waar hij sinds september 1997 als hoofdtrainer actief is. Hij had wel in een clausule laten opnemen dat hij eventueel weg kon als hij zich zou kunnen verbeteren.

De nieuwe trainer van Feyenoord, die het seizoen met Fortuna af zal maken, noemt zijn aanstelling ,,een enorme uitdaging''. ,,Feyenoord is een prachtige club. Ik heb vanuit mijn hart gekozen. Maar ik ben ook zeer gemotiveerd om met Fortuna iets moois achter te laten.''

Beenhakker, sinds november 1997 trainer bij Feyenoord, heeft zijn vertrek vroeg kenbaar gemaakt omdat hij het bestuur de kans wilde geven rustig naar een opvolger te zoeken. Het is nog onduidelijk of Beenhakker in een andere functie bij Feyenoord blijft. ,,Daar nemen we alle tijd voor in de komende winterperiode'', zei Van den Herik.

Fortuna Sittard was de eerste club waar Van Marwijk als hoofdtrainer aan de slag ging. Vorig jaar speelde hij met zijn club de finale van het bekertoernooi in Rotterdam tegen Ajax. De Amsterdammers wonnen met 2-0. Voorheen trainde de in Deventer geboren Van Marwijk de jeugd van MVV (1982-1986), de jeugd van van de Limburgse amateurvereniging SV Meerssen (1986-1990), de Belgische club Herderen 1990-1991), de amateurs van RKVCL (1991-1995) en de amateurs van SV Meerssen.

Van Marwijk speelde van 1969 tot 1987 bij verschillende clubs in het betaalde voetbal waaronder Go Ahead Eagles, AZ, MVV en Fortuna Sittard. Hij speelde één interland.