Stunt met `Van Dale'

De Free Record Shop stunt sinds anderhalve week met het `dikke van Dale' Nederlandse woordenboek in zijn strijd tegen de vaste boekenprijs. Het bedrijf verkoopt het woordenboek in Rotterdam en Leiden in zijn Bravo-winkels voor 250 gulden in plaats van de 340 gulden die de uitgever voorschrijft. ,,We hopen dat er wat gebeurt'', zei Hans Breukhoven van de Free Record Shop. ,,Maar ze zijn nog niet in beslag genomen.''

De Free Record Shop voert al jaren juridische strijd tegen de vaste boekenprijs in Nederland. ,,We geven de strijd niet op'', zei Breukhoven gisteren bij een persconferentie na publicatie van de jaarcijfers van zijn bedrijf. ,,We willen dat er vrije concurrentie komt voor de twee cultuurproducten: muziek luisteren en lezen.'' Hij vindt het oneerlijk dat iedereen wel cd's maar geen boeken mag verkopen voor elke prijs. De uitgeverijen hebben toestemming van het ministerie van Economische Zaken gekregen om tot 2005 een `vaste' boekenprijs te hanteren.