Selectie Radio

Andersdenkenden. Schrijver Adriaan van Dis denkt dat het katholicisme te veel benarde mensen herbergt maar vindt godsdienst wel gezellig. Radio 5, 21.02-21.22u.

De avonden. Na het uitzicht van docent recht Frans Kusters en een verhaal van Arnon Grunberg een gesprek met Jules Deelder over zijn bundel Bijbelsch. Ook Russische poëzie en een interview met schrijver Willem Brakman. Radio 5, 22.02-24.00u.

Knetterende letteren. O.m. Jacq Vogelaar, Arie van den Berg en Doeschka Meijsing over het dier in de literatuur en Het bestiarium, een special van tijdschrift Raster. Ook praten vertaalsters over de kwaliteit van literaire vertalingen. Morgen, Radio 5, 14,02-16.00u.

EO op Radio 1. Nobelprijswinnaar voor de natuurkunde Gerard 't Hooft debatteert met collega-natuurkundige Gerard Nienhuis over de grenzen van wetenschap en religie. Radio 1, 16.02-17.00u.