Scheveningen bundelt musea

Het Zeemuseum, het museum Scheveningen en de Historische Scheepswerf komen in 2002 onder één dak in een nieuw pand in Scheveningen-Haven. Dat heeft het Haagse college van B en W gisteren besloten. Na jarenlang zoeken is een financierder (Staal bankiers) gevonden die het pand wil bouwen en verhuren aan de drie musea.

De initiatiefnemers spreken niet van een museum, maar van een museale attractie. Zo bestaat het plan om het dak te laten bestaan uit een replica van een walvis die water omhoog spuit. In het pand moet het mogelijk zijn om een avontuur mee te maken op een dek van een schip bij windkracht 10 en een kijkje te nemen op een scheepswerf. De inrichting moet steeds kunnen wisselen om van attracties te kunnen wisselen. Per jaar worden 160.000 bezoekers verwacht. (ANP)