RU Groningen bouwt campus

Het Zernikecomplex van de Groningse Rijksuniversiteit wordt de komende tien jaar omgebouwd tot een landgoedachtig complex met waterpartijen, groen en nieuwbouw. De totale investering bedraagt 388 miljoen gulden. Het is het grootste bouwproject uit de geschiedenis van de 385 jaar oude universiteit. De eerste paal moet volgend jaar de grond in. De beoelding is een campusachtige omgeving te scheppen met veel groen, water, lanen met bomen, een ring van grachten en vijvers en gebouwen met een ,,menselijke maat'', waar studenten en docenten zich meer moeten thuis voelen. De diverse gebouwen worden met elkaar verbonden via woonerven en de bestaande busverbinding wordt, zo is het plan, in de toekomst uitgebreid met een ligthrailverbinding. In 2010 moet het hele bouwproject klaar zijn.