Oosterwijk volgt v. Wijnbergen op bij ministerie EZ

Topambtenaar J.W. Oosterwijk, thans thesaurier generaal op het ministerie van Financiën, wordt de nieuwe secretaris-generaal op het ministerie van Economische Zaken. Hij vervangt de in september opgestapte S. van Wijnbergen. Vrijdag zal de benoeming van Oosterwijk in het kabinet worden besproken. Naar verluidt wordt hij vooral aangetrokken om de vastgelopen privatisering en liberalisering op EZ vlot te trekken. In de beginjaren van het eerste paarse kabinet begon Oosterwijk als topambtenaar bij Verkeer en Waterstaat met de privatisering van het openbaar vervoer. Het ministerie stond op dat moment onder de politieke leiding van de huidige minister Jorritsma van Economische Zaken. In september stapte Van Wijnbergen op na een conflict met Jorritsma. Hij had zich in het openbaar kritisch uitgelaten over de Belastingherziening van Financiën.