`Het vertrouwen is terug bij ons'

Kees van Wonderen keek gisteravond met gemengde gevoelens terug op de thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille. De aanvoerder van Feyenoord werd door scheidsrechter Melo Pereira uit Portugal nog geen zeven minuten na de aftrap met een rode kaart van het veld gestuurd. ,,Echt absurd'', vond de verdediger. ,,Het was een veel te zware straf voor zo'n overtreding. Ik was zelfs te verbaasd om nog te protesteren.''

Na zijn vroege aftocht had Van Wonderen de hoop op een goed resultaat al snel opgegeven. Een revanche voor het duel tegen het Engelse Chelsea, dat Feyenoord twee weken geleden met 3-1 van het veld veegde, achtte hij op dat moment uitgesloten. ,,Ik dacht dat de wedstrijd na mijn vertrek wel gespeeld was. Met tien man tegen Marseille; dat leek een onmogelijke opdracht. Ik keek in de kleedkamer naar de televisie en zat eigenlijk te wachten op het eerste doelpunt van Olympique. Maar de Fransen wisten geen raad met de man-meer-situatie.''

De rode kaart van Van Wonderen had een positieve uitwerking op de spelers van Feyenoord. De Rotterdammers trokken zich aan elkaar op. ,,Dat zie je vaker bij een ploeg die onrecht is aangedaan'', zei de aanvoerder. Van Wonderen was vooral te spreken over het spel van Jean-Paul van Gastel en Bert Konterman, die eerder door trainer Beenhakker werden bestraft voor negatieve uitlatingen in de pers. ,,Bert en Jean-Paul speelden fantastisch, zeker als je bedenkt onder welke druk zij de laatste tijd hebben gestaan.''

Doelpuntenmaker Paul Bosvelt (,,Niet slecht voor een halfbakken rechtsback'') was na afloop vol lof over de manier waarop Feyenoord de overwinning had bewerkstelligd. ,,We hebben gestreden als een team. Na de rode kaart van Kees hebben we ons snel hersteld en dat geeft een lekker gevoel. Elke speler was er negentig minuten lang met zijn koppie bij. We zijn met het mes tussen de tanden gaan spelen en de scheidsrechter nam een aantal dubieuze beslissingen in ons voordeel. Je zou bijna zeggen dat ze vaker een rode kaart moeten geven.''

Feyenoord lijkt na een slechte seizoenstart op de weg terug. ,,De drie overwinningen in de competitie zijn zeker een stimulans geweest'', wist Van Wonderen. ,,Het vertrouwen is terug bij ons. We moeten niet te vroeg juichen, maar we doen nog mee. Zeker weten.''