Handbalclub Swift lijkt gered

De noodlijdende handbalvereniging Swift uit Roermond lijkt door een bedeltocht een faillissement voorlopig te ontlopen. Van de 100.000 gulden die opgebracht moet worden om de continuïteit van de vereniging te waarborgen, is inmiddels 40.000 gulden bijeengesprokkeld. Het gat van zestig mille zal waarschijnlijk door giften en acties bijeen worden gebracht. ,,Ik heb er vertrouwen in dat we de ton volmaken'', zegt bestuursvoorzitter C. Metsemakers.

Om het eerste damesteam overeind te houden, heeft de Midden-Limburgse club nog eens 150.000 gulden nodig. Metsemakers: ,,We hebben gesprekken met gegadigden voor de hoofdsponsoring, maar vooralsnog is er nog niets concreet.'' De vrouwenhoofdmacht, die in de Nederlandse eredivisie uitkomt, krijgt voorlopig het laatste woord in de financiële kwestie. De speelsters mogen zelf beslissen of zij de rest van het seizoen nog afmaken. Zij moeten zich dan tevreden stellen met een onkostenvergoeding.