EU tevreden over ozonconferentie

De Europese Commissie is tevreden over het resultaat van de zojuist gehouden ozonconferentie in Peking. De 172 landen die het protocol van Montréal hebben ondertekend, dat bedoeld is om verdere afbraak van de ozonlaag te voorkomen, hebben strengere richtlijnen afgesproken met betrekking tot het terugdringen van chloorfluorkoolwaterstoffen (CFK's), die voor het grootste deel verantwoordelijk zijn voor de afbraak van de ozonlaag. Zo wordt de verkoop van CFK's door geïndustrialiseerde landen aan ontwikkelingslanden aan banden gelegd. In de geïndustrialiseerde landen is het gebruik van CFK's sinds 1996 verboden, maar ze worden nog wel massaal verkocht aan ontwikkelingslanden. Daardoor wordt de ontwikkeling van alternatieven in ontwikkelingslanden vertraagd. (Reuters)