Schoolkrantenwedstrijd over scholierenstaking

,,Den Haag werd gesloopt en staatssecretaris Adelmund van Onderwijs werd met eieren bekogeld. De leerlingen hebben zelfstandigheid getoond; niet in de vorm van studie maar in de vorm van rebellie.' Aldus begint B.T. van der Graaf van het Veluws College Walterbosch in Apeldoorn zijn verslag van de acties tegen het studiehuis.

Het is de tweede inzending die het afgelopen etmaal binnenkwam voor de wedstrijd voor schoolkrantredacteuren die NRC Handelsblad houdt in samenwerking met de landelijke Organisatie Schoolkrantjournalistiek (LOS).

Tot en met woensdag 15 december kunnen scholieren hun verslag van de staking insturen naar: staking@tegenspraak.nrc.nl.

De artikelen zijn op de website van NRC Handelsblad te lezen en worden door een jury beoordeeld op journalistieke kwaliteit. De winnaars mogen de krant een dagje bezoeken.

scholierenstaking www.nrc.nl