Prijs voor expo-paviljoen

Al maanden voor de opening van de Wereldtentoonstelling die komende zomer in Hannover zal plaatsvinden, heeft het Nederlands paviljoen een prijs gewonnen. Vorige week werd de Belmont Prijs 1998 uitgereikt aan het het Rotterdamse architectenbureau MVRDV, die de Nederlandse bijdrage aan de expo heeft ontworpen. Het paviljoen, dat als titel `Gestapelde Natuur' heeft gekregen, bestaat uit vijf gestapelde vloeren waarop onder meer bomen, bollenvelden, windmolens en een meer met een eilandje zijn geplaatst.

De Belmomt Prijs, bestaande uit 50.000 Duitse marken, is een prijs van de Forberg-Schneider Stiftung in München. De prijs, die voor het eerst werd uitgereikt, gaat naar `uitzonderlijke prestaties op het gebied van nieuwe muziek en (landschaps)architectuur'. De Belmont Prijs 1999 werd vorige week ook uitgereikt, en wel aan de 27-jarige Duitse klarinettist en componist Jörg Widmann.