Woordblinde scholier wint prijs

Een woordblinde scholier die door zijn leraren was opgegeven heeft in Groot-Brittannië de prestigieuze prijs Jonge Ondernemer van het Jaar gewonnen. Hij kreeg de prijs omdat hij een contract voor de ontwikkeling van een nieuwe internetzoekmachine ter waarde van bijna 100 miljoen gulden heeft binnengesleept. ,,Dit is fantastisch nieuws. Ik hoop dat dit andere dyslectische mensen meer vertrouwen geeft'', zei de 19-jarige Ben Way in de Britse krant The Daily Telegraph van zaterdag. Way leidde zichzelf op tot computerexpert. Op 15-jarige leeftijd begon hij vanuit zijn slaapkamer tegen betaling met het oplossen van computerproblemen. Twee jaar later begon hij zijn eigen bedrijfje in informatietechnologie. Binnen drie maanden bedroeg de omzet meer dan 20 miljoen gulden. (Reuters)