Weekoverzicht

Maandag 6 december

BENCKISER Benckiser, producent van wasmiddelen en andere huishoudelijke schoonmaakproducten, verliest zijn notering aan de Amsterdamse effectenbeurs. Benckiser is gefuseerd met de Britse branchegenoot Reckitt & Colman. De combinatie heet voortaan Reckitt Benckiser.

EUROSTAT Het Europees Bureau voor de Statistiek, Eurostat, publiceert cijfers over de werkgelegenheid in de Europese Unie in oktober en het ondernemers- en consumentenvertrouwen in november.

Dinsdag 7 december

FRS Free Record Shop Holding, de keten van cd-winkels, publiceert de resultaten over het boekjaar 1998/1999 (nabeurs).

RABOBANK Rabobank Nederland komt met zijn `Visie op 2000'.

Woensdag 8 december

BANKEN De Nederlandse Vereniging van Banken publiceert haar jaarverslag.

CHEMIE De Vereniging Nederlandse Chemische Industrie komt met cijfers over ontwikkelingen in de chemiesector.

BOUW Het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceert cijfers over de woningbouw en het aantal verleende bouwvergunningen tot en met september.

Donderdag 9 december

ELSEVIER Uitgever Reed Elsevier komt met een tussentijds bericht. Analisten verwachten dat de nieuwe topman Crispin Davis daarin zijn strategie voor de komende periode zal ontvouwen. Vooruitlopend daarop is het aandeel Elsevier de afgelopen week flink gestegen.

CBS Het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceert cijfers over de industriële productie in oktober en de inkomens van Nederlandse huishoudens in 1998.

Vrijdag 10 december

CSM Voedingswarenconcern CSM publiceert de jaarcijfers over het boekjaar 1998/1999, dat loopt van 1 oktober tot 30 september. De verwachting is dat de divisies bakkerij-ingrediënten, levensmiddelen en snoepgoed (suikerwerk) het goed gedaan hebben, terwijl de resultaten van de suikerdivisie vermoedelijk achterblijven.

VEDIOR Uitzendconcern Vedior houdt de algemene vergadering van aandeelhouders. Het aandeel Vedior is recentelijk scherp gedaald, nadat de uitzender voor de tweede keer met een winstwaarschuwing kwam. Vedior kampt met problemen bij het werven van uitzendkrachten door de krapte op de arbeidsmarkt.

PRIJZEN Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceert cijfers over de consumentenprijzen in november.

Maandag 13 december

UBBINK Ubbink (tuinartikelen en woningbouwproducten) houdt de algemene vergadering van aandeelhouders.

Redactie: Jochen van Barschot (economie@nrc.nl,

fax [010] 406 69 07)