Versatel koopt Duits telecombedrijf

Telecombedrijf Versatel koopt voor 264 miljoen gulden de Duitse branchegenoot Vew Telnet. Daarnaast maakte het Amsterdamse telecombedrijf maandag bekend dat het bijna 1 miljard gulden wil ophalen met het uitgeven van aandelen en obligaties. Met het inlijven van Vew Telnet, met een geschatte jaaromzet van 50 miljoen gulden, breidt Versatel uit in de Duitse regio Noord-Rijnland-Westfalen. Die sluit volgens het telecombedrijf goed aan bij het eigen netwerk in de Benelux. De twee gebieden grenzen aan elkaar.

Versatel heeft nog nooit winst gemaakt. In het derde kwartaal schreef het telecombedrijf nog een verlies van 80 miljoen gulden bij een omzet van 39 gulden miljoen. In hoog tempo wordt gebouwd aan de aanleg van een glasvezelnetwerk in de Benelux. Daarnaast heeft Versatel in de afgelopen maanden enkele bedrijven overgenomen, waaronder Svianed, het kabelnetwerk dat voorheen aan uitvoeringsinstantie GAK toebehoorde. (ANP)