Utrecht verspeelt ook in Tilburg ruime voorsprong

Voor de tweede keer in vier dagen heeft FC Utrecht een riante voorsprong uit handen gegeven. In beide gevallen werd het 4-3 voor de tegenstander. Na de 3-0 voorsprong tegen Cambuur afgelopen woensdag kwam Utrecht gisteren in Tilburg met 3-1 voor tegen Willem II. Weer ging de ploeg van trainer Wotte met lege handen naar huis.

Beide ploegen hadden last van de warrig leidende arbiter Koopman. Hij onderhield in de beginfase Utrecht-aanvoerder Van der Gaag over een overtreding. Intussen ging het spel door en kon Bombarda voor 1-0 zorgen. Vlak daarna kreeg Utrecht een strafschop cadeau na een correcte sliding van Prommayon op Cairo. Martel zorgde voor 1-1. Robbemond en Cairo hielpen de bezoekers aan een 3-1 voorsprong met de rust.

Halverwege de tweede helft stond het alweer gelijk. Galasek en Bombarda zorgden voor 3-3. Cairo had Utrecht een kwartier voor tijd weer aan een voorsprong kunnen helpen. Hij schoot de bal over het doel van Willem II. Bombarda maakte vier minuten voor tijd zijn derde treffer en bezorgde Willem II de volle winst. ,,Een fantastische wedstrijd, mede dankzij FC Utrecht'', sprak de winnende trainer Adriaanse.

Willem II staat nu op een gedeelde vijfde plaats met Feyenoord, Roda JC en RKC. FC Twente heeft na de 2-0 zege bij MVV een punt meer. Vitesse staat na de 2-0 thuisnederlaag tegen AZ een punt achter de groep subtoppers. De Arnhemse ploeg verloor verdiend, omdat het veldspel van AZ beter was. Alleen de vrije trappen van Van Hooijdonk waren gevaarlijk. AZ-doelman Moens stopte de schoten op fraaie wijze.

Aan de andere kant scoorden Bosman en Boussatta. ,,We spelen al weken slecht, maar slopen steeds weg met de punten'', bekende interim-trainer Sturing. Zijn nieuwe baas Koeman keek vanaf de tribune toe in het Gelredome.

FC Den Bosch bleef hekkensluiter. De ploeg had na een treffer van Van der Laan bij Fortuna Sittard bijna zijn tweede competitiezege te pakken. Een rake vrije trap van Kool zorgde vlak voor tijd voor een 1-1 gelijkspel. NEC, met trainer De Groot op de bank als tijdelijke opvolger van de naar Schotland vertrokken Calderwood, won op de valreep van Cambuur. Janssen benutte een strafschop.