Tafeltennissers Heister en Keen zeker van Spelen

In navolging van Trinko Keen heeft ook Danny Heister zich verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen, volgend jaar in Sydney. De 28-jarige Amsterdammer bemachtigde gisteren in Patras het elfde en laatste startbewijs voor het enkelspeltoernooi. Hij versloeg de Deen Allan Bentsen in vier games: 21-18, 21-10, 14-21 en 21-10. Met Keen komt Heister in Sydney ook uit in het dubbelspel.

Keen stelde zaterdag als eerste speler deelname veilig. Heister daarentegen was veroordeeld tot een inhaalrace. ,,Al mijn inspanningen zijn niet voor niets geweest'', verzuchtte Heister naderhand. Gerdie Keen redde het niet in Patras. Haar nederlaag tegen Kovtun uit Oekraïne bleek fataal. Met Melisa Muller, die in Griekenland eveneens faalde, hoopt Keen op betere resultaten bij het kwalificatietoernooi dubbelspel, over twee weken in Rotterdam. (ANP)