Raptors dankzij Carter langs Spurs

Vince Carter, vorig jaar Rookie of the Year in de Amerikaanse basketbalcompetitie, speelde gisteravond bij de Toronto Raptors een doorslaggevende rol in het duel met de San Antonio Spurs, de titelverdediger in de NBA. De Raptors versloegen de Spurs met 98-92. Carter was topscorer met 39 punten. Nooit eerder in zijn carrière had hij meer dan 34 punten in een wedstrijd gescoord. Hij benutte al zijn acht vrije worpen. ,,De basket voelde groter aan dan anders'', aldus Carter, die sprak van een `grote' overwinning. ,,Dit is toch de wereldkampioen, een ploeg die weet hoe ze een wedstrijd moeten winnen.'' Topscorer bij de Spurs was Tim Duncan, met 27 punten. ,,We hebben onszelf een doel gesteld en zulke wedstrijden als deze hebben we nodig om dat doel te bereiken zei Carter na afloop in het Air Canada Centre in Toronto. ,,De Raptors kunnen in deze vorm veel ploegen verslaan, zei Spurs-coach Gregg Popovich. ,,Vince was great.''

De Los Angeles Lakers van coach Phil Jackson versloegen Orlando Magic (117-100), de Seattle SuperSonics verloren thuis verrassend met 103-81 van de Charlotte Hornets. De Denver Nugetts waren te sterk voor de New York Knicks, 80-78, de Milwaukee Bucks versloegen de Dallas Mavericks (103-97), in Phoenix verloren de Suns van de Portland Trailblazers (90-92).