Personeel Akzo-Sneek staakt

Het personeel van de Flexa-verffabriek van Akzo-Nobel in Sneek staakt sinds vanochtend. De staking is voor onbepaalde tijd. Doel is de directie van Akzo op andere ideeen te brengen. In september maakte Akzo bekend dat het de productie van de Sneker locatie over wil hevelen naar Groot-Ammers in Zuid-Holland. Dit is voor het personeel van de fabriek in Sneek onverteerbaar. De Friese locatie is zeer winstgevend is. De gemeente Sneek en de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij hebben Akzo inmiddels een onbekend geldbedrag geboden om de fabriek in Friesland te houden. Tijdens overleg donderdag presenteerde de gemeente `nieuwe feiten' aan de directie, die het aantrekkelijker zouden maken om de verffabriek open te houden. Akzo heeft daarop gezegd opnieuw naar de plannen voor sluiting te kijken. (ANP)