Jimi Hendrix `beste gitarist'

De Amerikaanse gitarist Jimi Hendrix (27 november 1942-18 september 1970) is in het vandaag verschenen nummer van het Engelse Guitar Magazine na een opiniepeiling uitgeroepen tot `beste gitarist van de eeuw'. Jimi Hendrix veroverde zijn eerste plaats voor Eric Clapton en Jimmy Page van de groep Led Zeppelin. Kurt Cobain, de in 1994 als gevolg van zelfmoord overleden gitarist van Nirvana, komt op de zevende plaats, voor Eddie Van Halen, beschouwd als een van de technisch briljantste gitaristen. Keith Richards van The Rolling Stones komt op de 26ste plaats.

Kurt Cobain eindigde met Nevermind op de eerste plaats in de categorie `beste nummer', voor Dark Side Of The Moon van Pink Floyd en Electric Ladyland van Jimi Hendrix.

John Entwhistle van The Who werd gekozen tot `beste basgitarist', voor Paul McCartney van The Beatles en John Paul Jones van Led Zeppelin. Mark King van Level 42 kwam niet verder dan een achtste plaats.

Tot `meest overschatte' gitarist werd gekozen Noel Callagher van de Britse popgroep Oasis. (AFP)