Crisis Real na debacle in eigen stadion

Real Madrid heeft zaterdagavond op eigen veld met 5-1 verloren van Real Zaragoza. De voormalige Spaanse topploeg leed daarmee de zwaarste thuisnederlaag in 25 jaar. De ploeg van de Nederlander Seedorf staat nu op de zeventiende plaats, op één punt van de degradatiezone.

De 60.000 aanhangers in het Bernabeu-stadion reageerden furieus op de nieuwe afgang van Real Madrid. Spelers en bestuur werden bijna negentig minuten lang uitgejouwd. De woedende fans eisten het vertrek van voorzitter Sanz, die het stadion in de rust met maagklachten verliet.

Na afloop van het debacle wachtten duizenden fans de spelers bij de uitgang op. Hoewel de stemming explosief was, kwam het niet tot vechtpartijen met de verguisde voetballers. Zaragoza stond na 45 minuten al met 3-0 voor dankzij treffers van Milosevic en Juanele (2). In de tweede helft scoorden Garitano en opnieuw topschutter Milosevic. De tegentreffer kwam op naam van Raul.

Aartsrivaal Barcelona maakte een einde aan een reeks van vier competitienederlagen. De Spaanse kampioen won zaterdagavond in eigen stadion met 3-2 van het laaggeklasseerde Oviedo. Barça, met Arnau in het doel in plaats van Hesp, stond bij rust met 3-0 voor dankzij doelpunten van Cocu (2) en Kluivert. De ploeg van Van Gaal viel na de hervatting ver terug. Losada en Gonzalez scoorden in de slotfase voor Oviedo.

De Nederlander Makaay was opnieuw succesvol voor Deportivo. Hij opende in de thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano de score, waarna de koploper vlot uitliep naar 3-0. De bezoekers kwamen nog wel terug tot 3-2, maar de gelijkmaker bleef uit. Real Mallorca, donderdag tegenstander van Ajax in het UEFA-Cuptoernooi, bleef bij Alaves steken op 2-2. Hasselbaink had een groot aandeel in de zege van Atlético Madrid bij Malaga (2-3). De Nederlander maakte twee treffers.

In de Italiaanse Serie A maakte de top-drie in de twaalfde speelronde geen fouten. AS Roma versloeg Lecce met 3-2, Lazio Roma was met 2-0 te sterk voor Perugia en Juventus won met dezelfde cijfers van Bologna. AS Roma blijft aan de leiding dankzij een beter doelsaldo.

Juventus, met de Nederlanders Van der Sar en Davids in het basiselftal, speelde een goede wedstrijd. Filippo Inzaghi maakte binnen een half uur beide doelpunten voor de ploeg uit Turijn. Lazio Roma, tegenstander van Feyenoord in de tweede ronde van de Champions League, won bij Perugia door doelpunten van Salas en Conceiçao. Inter Milaan bleef in het spoor van het leidende drietal dankzij een 3-0 zege op Udinese. Stadgenoot en aartsrivaal AC Milan zakte gisteren na een 2-1 nederlaag tegen Fiorentina naar een zesde plaats op de ranglijst.

In de Duitse Bundesliga speelde Schalke 04 van de Nederlandse trainer Stevens zaterdag thuis met 2-2 gelijk tegen SC Freiburg. Oude Kamphuis, de voormalige speler van FC Twente, was uitblinker aan de kant van Schalke. Bayer Leverkusen boekte een 3-2 zege op Werder Bremen. De winnende treffer kwam op naam van de Braziliaan Emerson. Bayern München behield de koppositie ondanks een 1-1 gelijkspel tegen Borussia Dortmund.

De Nederlander Overmars maakte zaterdag in de Engelse Premier League het derde doelpunt voor Arsenal in de uitwedstrijd tegen Leicester City. Zijn club zegevierde met 3-0. Grimandi en Dixon maakten de andere treffers. Koploper Leeds United was met 1-0 te sterk voor Derby County. Nummer twee Manchester United had geen enkel probleem met Everton: 5-1. United heeft twee punten minder dan Leeds, maar heeft één duel minder gespeeld.

Het Franse Olympique Marseille, morgen tegenstander van Feyenoord in de Champions League, versloeg Le Havre met 2-0. Olympique staat zevende en heeft een achterstand van dertien punten op koploper Monaco.