Bungalows redmiddel `windhoos' in Betuwe

Het `medium Mariska' uit het Gelderse Driel – die beweert van hemelse zijde de boodschap te hebben doorgekregen dat er morgen een vernietigende windhoos over de Betuwe zal trekken – heeft in Putten en Nieuw-Millingen in totaal 160 bungalows gehuurd voor mensen die het beweerde rampgebied willen ontvluchten.

Het loopt evenwel nog niet storm. In ruim dertig van de 160 huisjes zitten daadwerkelijk mensen, zei een woordvoerder van het bungalowpark Landal Greenpark vanmorgen. ,,Al kunnen er vandaag in de loop van de dag nog wat mensen komen.' Mariska heeft de bungalows al betaald. Kosten: 50.000 gulden. Of ze daar zelf voor opdraait, is niet duidelijk. Ze wil de pers niet te woord staan. De door haar ingeschakelde persvoorlichter verstuurt een fax namens `International Rescue Service' met de aankondiging van een persconferentie vanmiddag waarop ,,Mariska uit Driel persoonlijk u ... de laatste ontwikkelingen zal mededelen!' Zelf zal ze morgen de dag ook in een bungalow doorbrengen.

De 42-jarige paragnost Mariska Haggenburg kwam vorige maand naar buiten met het nieuws dat een zware windhoos over de Betuwe zal trekken. Door de windhoos zullen de dijken doorbreken en 10.000 mensen om het leven komen, zo beweert zij. Tenzij de Betuwnaren elders hun heil zoeken – zoals bijvoorbeeld in een door Mariska gehuurd huisje. De KNMI heeft het onheilsweerbericht als onzin van de hand gedaan.