Actrice Kahn overleden

De Amerikaanse actrice en zangeres Madeline Kahn is vrijdag op 57-jarige leeftijd overleden aan kanker. Zij werd twee keer genomineerd voor een Oscar, voor bijrollen in Peter Bogdanovich' Paper Moon (1973) en Mel Brooks' Blazing Saddles (1974). Het was ook Bogdanovich die de tot logopediste opgeleide Kahn na een gevarieerde zangcarrière een eerste rol gaf, in What's Up, Doc? (1972). Ze excelleerde in komische, exuberante rollen, vaak onder regie van Mel Brooks of Gene Wilder. Haar veelzijdigheid bezorgde haar in Hollywood de bijnaam `kameleon van de film'.

Kahn had een maand geleden bekendgemaakt dat zij al geruime tijd aan eierstokkanker leed. Zij wou daarmee de aandacht vestigen op de gevaren van deze ziekte en andere vrouwen oproepen zich tijdig preventief te laten onderzoeken.