`17 miljard van PLO op geheime bankrekening'

De Palestijnse leider Yasser Arafat heeft een miljardenbedrag voor zijn Palestijnse Bevrijdings Organisatie (PLO) opzijgezet op geheime bankrekeningen en in investeringen, zo heeft de Britse Sunday Telegraph gisteren gemeld. Het nieuws komt voort uit een reeks inbraken in computers op het PLO-hoofdkwartier in Tunis. Hackers ontdekten dat de PLO ongeveer 5 miljard pond (ruim 17 miljard gulden) heeft staan op bankrekeningen in Zwitserland en in New York. Ook bezit de PLO aandelen op de beurzen van Frankfurt, Parijs en Tokio, waaronder aandelen in Mercedes Benz en in verscheidene luchtvaartmaatschappijen, en onroerend goed in Londen en andere Europese hoofdsteden. Het bericht komt op een moment dat Arafat ervan wordt beticht vergaande corruptie onder zijn bewind te negeren terwijl de bevolking verarmt.