Website

Sinds kort te beluisteren en bekijken: het NOS-Journaal en Jeugdjournaal op Internet. Een veelbelovend experiment. Het zou ideaal zijn om een archief op je eigen pc te kunnen bezoeken met daarin journaals van de laatste paar jaar. Waarin je kan zoeken op onderwerp, persoon of tijdvak. Nog mooier: een databank met beeld en geluid van de belangrijkste historische gebeurtenissen aller tijden. Uit journaals van over de hele wereld. De NOS is zover nog lang niet. Vooralsnog is alleen het laatstvertoonde journaal te zien; tien minuten na elke uitzending op tv wordt er ververst. Half december hoopt de NOS een archief van de laatste week klaar te hebben. Daar blijft het bij. En de beeld- en geluidskwaliteit is bibberig. Daar kan zelfs het rotsvaste stemgeluid van Jeroen Overbeek nauwelijks tegenop. (www.omroep.nl)