Vier gewonden en schade door harde wind

De storm heeft gisteren op tal van plaatsen in Nederland schade aangericht. Voor zover bekend raakten vier mensen gewond. Op Schiphol werden veertig vluchten geannuleerd en tien vliegtuigen moesten naar een andere luchthaven uitwijken.

Een bouwvakker in Goes kreeg een rondvliegende plank tegen zijn hoofd en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Gisterochtend raakte een chauffeur in Drenthe gewond, toen hij na een windvlaag met zijn vrachtwagen tegen een boom reed. Twee meisjes uit Noordwijk en De Zilk raakten gewond toen ze onder een omvallende boom kwamen in Haarlem. De storm veroorzaakte vooral problemen in het verkeer. De politie had gisteravond meer dan zestig meldingen gekregen van voorwerpen die op snelwegen waren geblazen.

Het pas gerenoveerde Olympisch Stadion in Amsterdam werd zwaar getroffen. Het dak van de Marathontribune raakte los, klapte achterover en viel buiten het stadion neer. Daarbij kwam een stuk muur mee naar beneden. De ravage bij het stadion was groot, maar er raakte niemand gewond. De hoogte van de schade is onbekend.

Het stadion is de afgelopen jaren voor 24 miljoen gulden in de oude staat hersteld. Het zou in het voorjaar worden heropend. P. Kranenberg van de Stichting Behoud Olympisch Stadion noemt het ,,pure pech'' dat het stadion, dat 71 jaar ongeschonden bleef, net na de renovatie een stuk dak verloor. Hij zegt dat de tribune goed is aangelegd. ,,Het dak was net zo zwaar en sterk als voorheen.'' Aannemer Strukton gaat er ook vanuit dat ,,een uitzonderlijke windhoos'' de oorzaak is geweest. ,,Maar we zullen alles onderzoeken, ook of alle bouten en schroeven goed vast hebben gezeten'', aldus Strukton.