Selectie Radio

OVT. André van der Louw kijkt in zijn column terug op de WAO-crisis en historicus J. Kikkert gaat in op het oranjehuis en hun verhouding tot de pers. Verder een gesprek met Wichert ten Have over zijn onlangs verschenen boek over Nederland in bezettingstijd. In het tweede uur aandacht voor de `vrijetijdsmaatschappij'. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Tijdens de WTO-conferentie in Seattle werd bekendgemaakt dat Nederland een `rechtswinkel' financiert waar arme landen hulp kunnen krijgen in handelsconflicten. Een twistgesprek over een eerbaar initiatief of een mediastunt van een egoïstisch rijk land? Verder de explosieve situatie in Burundi en de regio rondom dat land. Radio 5, 13.02-15.00u.

Weekendcafé. Gasten zijn comédienne Trudy Labij en griezelboekenschrijver Bies van Ede. Radio 2, 16.02-18.00u.

Diskotabel. Het panel onder wie klaveciniste Annelie de Man besteedt onder meer aandacht aan de nieuwe cd van Charlotte Margiono, een uitvoering van Strawinski's ballet Orpheus en het Strijkkwartet in Es groot, opus 28 van Felix Mendelssohn Bartholdy. Radio 4, 16.30-17.15u.

Ophef & vertier. O.a. de Nationale Reisopera met nieuw werk van Peter Eötvös Tri Sestri, de film Kruimeltje en het debuut van Stephan Enter Winterhanden. Ook een gesprek over de kunstenaar, schrijver, polemist, publicist, fascist en principieel alcoholist Erich Wichman (1890-1929). Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.