Selectie Radio

Tema. In deze uitzending worden de mogelijkheden van genetische manipulatie in de planten- en dierenwereld bekeken. Biotechnoloog Theo Saat vertelt dat genetische manipulatie niet alleen de smaak van voedsel kan veranderen maar ook het aantal voedzame ingrediënten en de heilzame werking ervan. Radio 5, 14.02-15.00u.

Faros. Hoewel psychologen allerlei verfijningen toevoegen, kun je bij mensen twee soorten gedrag onderscheiden: denkers en doeners. Deze tegenstelling in gedrag is volgens professor Jaap Koolhaas ook in het dierenrijk aangetroffen. Radio 5, 16.02-17.00u.

Weekendcafé. Gesprek met tekstschrijver Herman Pieter de Boer en jazz-zangeres Anneloes Verveld die onlangs afstudeerde aan het Conservatorium in Amsterdam. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Onder meer een portret van Lorenzo da Ponte (1749-1838), de librettist van Mozarts opera's Cosi fan Tutte, Le Nozze di Figaro en Don Giovanni. Bij Meulenhoff verscheen vorig jaar zijn Herinneringen in vertaling van Anton Haakman. Radio 5, 17.02-18.00u.

Easy listening. Opnamen van George Michael die covers zingt van Doris Day en Billie Holiday; Monica Mancini met evergreens van haar vader (Henry Mancini), Isabelle Aubret met Parijse chansons van Trenet en Aznavour; en jaren veertig opnamen van Benny Goodman en Judy Garland in duet met Bobby Darin. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.