Einde aan wilde staking bij Herschi

De honderd werknemers van frisdrankenfabrikant Herschi in Hoensbroek hebben hun gisteren begonnen wilde staking later op de dag beëindigd. De wilde actie begon nadat de werknemers hoorden dat zes mensen binnen het bedrijf speciale 'aanblijf-bonussen' hadden gekregen om te voorkomen dat ze zouden vertrekken. Deze bonussen zijn als gevolg van de stakingsactie teruggedraaid.

De directie had zes mensen op 'strategische posities' binnen het bedrijf bonussen toegezegd. Dit om te voorkomen dat ze vertrekken voordat het bedrijf over twee jaar gesloten wordt. Bierbrouwer Bavaria nam Herschi in september over en maakte direct daarna bekend dat de fabriek over twee jaar zal moeten sluiten. De actievoerders vonden het eerlijker als iedereen een aanblijfbonus had gekregen. ,,Gelijke monikken, gelijke kappen'', aldus voorzitter F. Nacinovic van de ondernemingsraad. (ANP)