Akzo Nobel bekijkt plannen fabriek Sneek

Nieuwe feiten, aangevoerd door de gemeente Sneek, hebben de Akzo-directie ertoe gebracht de plannen over sluiting van de verffabriek in Sneek nog eens onder de loep te nemen. De werknemers van de winstgevende fabriek hebben echter geen hoge pet op van deze laatste stap van de Akzo-directie. Maandagochtend om zeven uur beginnen zij met een staking voor onbepaalde tijd. De staking zou gisteren worden gehouden, maar is twee dagen uitgesteld wegens de voorbereidingen.

Volgens de gemeente is het mogelijk de productie te verhogen door de fabriek uit te breiden. Bovendien is de arbeidsmarkt in Sneek veel minder gespannen dan in de Randstad. In september maakte Akzo Nobel bekend dat het de Sneker locatie over wil hevelen naar Groot-Ammers in Zuid-Holland. (ANP)