Zwitsers onderzoek inbreuken bankgeheim

Een onderzoek in Zwitserland naar inbreuken op het bankgeheim breidt zich nog dagelijks uit. Ook topbanken zouden betrokken zijn bij overtredingen van de wettelijk vastgelegde geheimhoudingsplicht, aldus een woordvoerder van de federale openbare aanklager. ,,Het onderzoek duurt voort. Elke dag weer worden mensen ondervraagd'', aldus de woordvoerder. ,,Het klopt dat mensen van onder meer Crédit Suisse zijn ondervraagd.''

Vier verdachten, onder wie een werknemer van Zwitserlands grootste bank UGS, zijn de afgelopen week aangehouden voor ondervraging over mogelijke overtredingen zoals het verkrijgen van en het handelen in bankgeheimen. Drie van de vier zijn binnen 24 uur vrijgelaten; de andere is nog in hechtenis. Hoeveel mensen eerder al zijn ondervraagd in de zaak, wil de woordvoerder niet kwijt. Zowel UBS als Crédit Suisse heeft bevestigd dat werknemers zijn ondervraagd. (ANP)