Staking NS Cargo breidt zich uit

De werknemers van NS Cargo in de Kijfhoek hebben gisteravond het werk neergelegd. Daarmee scharen zij zich achter de collega's van de Rotterdamse Waalhaven die tot acht uur gisteravond hebben gestaakt. Eerder staakten de NS Cargo-werknemers op de Maasvlakte en ook die van rangeerterrein de Kijfhoek. De werkonderbrekingen zijn een protest tegen de mogelijke gevolgen van de voorgenomen fusie met Deutsche Bahn. Door de werkonderbreking op de Kijfhoek, veruit het grootste rangeerterrein en het hart van NS Cargo, zijn er zeker 25 treinen niet of te laat vertrokken. Dat is meer dan de helft van de dagelijkse hoeveelheid. Hoe groot de schade is kon NS Cargo niet aangeven. De gramschap van het personeel richt zich tegen het ontbreken van een deugdelijk sociaal plan rond de beoogde fusie met Deutsche Bahn. (ANP)