Sint op internet

Tientallen kinderen hebben meegedaan aan de Sinterklaas-wedstrijd op de internetpagina's van NRC Handelsblad. Je kon je e-mailadres in marsepein winnen als je de volgende zin afmaakte: `Sinds Sint op internet zit...'

Sommige kinderen maakten het regeltje in één zin af, zoals `Sinds Sint op internet zit zet ik mijn schoen voor de computer'(van Myrthe, 14 jaar). Aardig, zoals ook `Sinds Sint op internet zit, zit ik ernaast', van Niels Backer, 8 jaar. Sommige inzenders zetten hun inzending op rijm, zoals de 10-jarige Marisa de Wolff (10): `Sinds de Sint op het internet zit, heeft de oude veel meer pit', waarna hij zijn paard pakt bij de `lurven', om weer te gaan `surfen.' Of `Sinds Sint op internet zit, verveelt Piet zich een sikkepit.' Irene van Tilburg, 8. Internet maakt het contact met ver weg wonende Nederlanders makkelijk, dat bleek uit de inzendingen van Femmie Szyman uit Israel, een `verre Sint-fan' die wat herinneringen aan Sinterklaas-vieren in Israel ophaalt: ze schrijft dat ze ontdekte dat mensen in Israel hun chocoladeletters niet opeten, omdat ze er niets van begrijpen, een letter in chocola. Ook uit Finland en Egypte kwamen per e-mail berichten van Sintvierende Nederlandse kinderen.

Er waren veel leuke inzendingen, zoals van Timme van der Lugt (9) uit Alkmaar of Harm Jan Nijmeijer (7) of Liekse Yntema (8). Zij krijgen als eervolle vermelding de a van apestaartje in chocola toegestuurd. Maar de winnaar van de hoofdprijs is Annette de Jong, 13 jaar, uit Den Haag, die het volgende gedicht per e-mail aan de Kinderpagina stuurde: `Overwerkte Pieten: Sinds Sint op internet zit, heeft hij geen zin meer in een rit. De schimmel staat zich al een hele tijd te vervelene en Sint is maar aan het e-mailen. Alle Pieten werken zich suf en hijgen van puf, puf, puf. Toen ging opeens de computer stuk, wat was dat toch een geluk. Want nu zit Sint weer op zijn paard en rijdt hij door heel Nederland met een vaart.'

De jury was vooral verrast door de vondst om `e-mailen' te laten rijmen op `vervelen'.