Rotterdams Eurologo

De gemeente Rotterdam en het sportmarketingbureau ISL hebben vanmiddag een contract ondertekend over de rechten van de hoofdsponsors van het voetbaltoernooi Euro 2000, dat van 10 juni tot en met 2 juli volgend jaar in Nederland en België wordt gehouden.

Rotterdam is de eerste Nederlandse stad die zo'n overeenkomst sluit. In België heeft alleen Charleroi getekend. ISL, dat de sponsorrechten voor tweehonderd miljoen gulden heeft gekocht van de organiserende Europese voetbalbalbond UEFA, stelde eerder een contract op dat de acht speelsteden verontwaardigd van de hand wezen. De steden vonden dat ze te veel werden beperkt in contacten met niet-officiële sponsors en voelden zich te veel verlengstuk van ISL als het ging om het bestrijden van inbreuken op het merkenrecht van Euro 2000.

Rotterdam en ISL hebben nu afgesproken dat de hoofdsponsors in de finalestad een aangepaste versie van het logo gebruiken met daarin de naam Rotterdam (zie onder). Niet-officiële sponsors mogen dit logo niet gebruiken. De gemeente zal geen vergunningen weigeren voor evenementen van niet-officiële EK-sponsors, maar die mogen niet in en rondom De Kuip gehouden worden. In het algemeen voorziet de overeenkomst er ook in dat Rotterdam de officiële sponsors zal ,,helpen in de strijd tegen illegale handel in Euro 2000 artikelen''.