KPN betaalt niet voor Sinterklaas

KPN Telecom hoeft de Nederlandse Programma Stichting (NPS) en de `officiële' Sinterklaas, gespeeld door acteur Bram van der Vlugt, geen schadevergoeding te betalen. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam gisteren besloten. NPS en Van der Vlugt hadden een kort geding aangespannen tegen KPN Telecom. Dit bedrijf had een foto gebruikt van de acteur, die sinds dertien jaar de Sint speelt tijdens de officiële intocht in Nederland. KPN had van tevoren geen toestemming gevraagd voor gebruik van de foto in folders en winkelmateriaal.

Van der Vlugt en NPS eisten dat dit materiaal zou worden teruggehaald. Ook eisten ze een rectificatie en een schadevergoeding van ongeveer 500.000 gulden. KPN bood een schikkingsbedrag aan van 50.000 gulden. Dit bedrag zou aan een goed doel moeten worden geschonken. Dit werd echter afgewezen door de betrokkenen. (ANP)